Zo leer jij schilderen met olieverf

Ben jij een van plan om in dit nieuwe jaar jouw creativiteit te ontpoppen? Dan is een schildercursus misschien wel precies wat je zoekt! Zelf ben ik begonnen aan een schildercursus met olieverf voor beginners en daar ben ik enorm enthousiast over. Zeker nu ik veel tijd thuis doorbreng is het leuk om je helemaal ergens anders op te richten en te leren schilderen.

Kunst met olieverf

Het schilderen met olieverf wordt al enkele eeuwen gedaan en is dan ook geliefd onder vele kunstenaars. Olieverf bestaat eigenlijk uit het mengen van pigmenten en olie zoals bijvoorbeeld olie uit lijnzaad of maanzaad. Hierdoor ontstaat er een pasta die langzaam opdroogt. Deze trage opdroging is dan ook wat olieverf zo bijzonder maakt. Je kunt er allerlei creatief mee maken en kunt er tijdens het schilderen ook nog gemakkelijk veranderingen in aanmaken. Ideaal dus wanneer je net begint met schilderen.

Volg een online cursus

Bij Soofos kun je een cursus olieverf schilderen voor beginners online doen. Deze cursus is gemakkelijk thuis te volgen. De cursus is zo ontworpen dat je een aantal thema’s doorloopt zoals het schilderen van overgangen en het mengen van kleuren. Dit zijn technieken die juist met olieverf zeer belangrijk zijn. Je krijgt verschillende opdrachten waardoor je direct zelf kunt oefenen. Daarbij heb je dan begeleidende theorie. De combinatie van de reader, video’s en opdrachten maken deze cursus divers en geven een goede basis. Je kunt bovendien ook contact zoeken met anderen die dezelfde cursus doen, of gewoon samen met een vriend of vriendin tegelijk beginnen.

Hoe kom je aan materialen?

Natuurlijk heb je wel de juiste materialen nodig voor het schilderen met olieverf. Het handigst is dan ook om een pakket te nemen waarin je alles wat je nodig hebt om te beginnen hebt zitten. Je kunt dit dan later nog uitbreiden mocht je dat willen. Soofos biedt de mogelijkheid om een bijbehorend materialenpakket bij Van der Linde Kunstenaarsbenodigdheden te bestellen tegen een speciaal tarief, zodat je direct kun starten met wat je nodig hebt. Daarbij krijg je in een gratis introducties uitgelegd welke materialen je in ieder geval nodig hebt.

Ben je nou enthousiast over deze cursus? Soofos heeft ook de optie om op basis van een lidmaatschap cursussen te volgen en biedt tientallen cursussen aan. Zo kun je ook een cursus fotografie doen of een cursus waarbij je leert een bepaald programma zoals Excel. Je zal je met het uitgebreide aanbod in ieder geval geen moment hoeven te vervelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *