Zelf je trap bekleden: het kan!

Trap bekleden

Wist je dat je een trap bekleden ook zelf kunt doen? Het is een lastige klus en je bent er niet in een uurtje mee klaar, maar het kan. Zeker als je kiest voor tapijt dan is een trap bekleden relatief simpel zelf te doen. Ben je echter niet zo heel handig, dan kun je het beter alsnog uitbesteden. Wil je het toch graag eerst zelf proberen? Met deze tips kom je al een heel eind. 

Professioneel

Voorbereiden

Allereerst de voorbereiding. Zorg ervoor dat, mits aanwezig, de huidige trapbekleding goed verwijderd is. Stofzuig de trap vervolgens grondig en verwijder daarna alle lijm- en vuilresten. Bovendien is het belangrijk dat de trap goed vlak is. Vul eventuele deuken en gaten op met een vulmiddel en zorg ervoor dat je de trap goed schuurt.

Meten is weten

Breng met modeltape in kaart hoe groot de traptrede precies is. Dit doe je door de hoeken van de trap in te tapen. Tape de trap op meerdere plekken in en verwijder de overtollige stukken tape zodat het een geheel wordt. Trek dit model vervolgens voorzichtig los. Als het goed is heb je nu een stuk tape in de vorm van de trap dat precies past.

Moderne uitstraling

Het materiaal

Wat er nu moet gebeuren, hangt sterk af van het materiaal. Wil je heel graag de trap zelf bekleden maar heb je er nog geen ervaring mee? Dan is het goed om te kiezen voor PVC op je trap. Dit is een relatief makkelijk materiaal om aan te brengen. Je kunt er bovendien redelijk goedkoop aan komen wat ook niet geheel onbelangrijk is.