zelf heerlijke appelflappen maken

appelflappen

Jouw appelflappen zullen ieders mond doen openvallen, zo heerlijk heb je ze nog nooit geproefd!

Appelflappen zijn een typisch Nederlands gerecht. Net als oliebollen maken ze deel uit van het cultureel erfgoed van Nederland. De appelflap wordt net als de oliebol vooral op Oudjaarsdag gegeten, maar tegenwoordig kan je ook gewoon het hele jaar door kopen bij de eerste de beste supermarkt. Zo hoef je je ze nooit meer te missen in hartje zomer, jij kan altijd een hemelse appelflap eten als jij daar zin in hebt! De meeste mensen vinden het ook een uitdaging om flappen zelf te maken. Dit kan goed gaan, maar sommige mensen slaan de plank volledig mis. Het mislukt dus finaal. Dit is zonde, omdat iedereen wel zin heeft in een lekkere appelflap op zijn tijd.

appelflappen

Tips voor de allerbeste appelflappen

Om je een handje op weg te helpen zodat jij de heerlijkste flappen kan serveren aan je viste, staan hieronder diverse tips voor het bereidingsproces, bakproces en eetproces van flappen. Houd ze in je achterhoofd, want zo ga je pas echt de show stelen.

Dichtvouwen van de appelflap

Als je de appelflap dichtvouwt, kan het gebeuren dat de appelflap weer open gaat. Dit is zonde, een appelflap hoort immers dicht te zijn. Een manier om dit voor elkaar te krijgen is door de randjes een beetje vochtig te maken.

Eten van de appelflap

Het is het handigst om de appelflap op dezelfde dag te eten als de dag waarop je ze gemaakt hebt. Zo zijn ze nog lekker vers en warm. Als je ze langer bewaart worden ze saai en kan de appel een beetje zuur geworden zijn. Dit is zonde: als je flappen maakt wil je natuurlijk wel dat ze van een bijzonder hoog niveau zijn.

Bestrijken met eigeel

Voordat je de flappen in de oven stopt, is het handig om ze eventjes van boven te bestrijken met eigeel. Dit eigeel zorgt ervoor dat ze lekker knapperig worden en een mooie goudgele kleur krijgen. Jouw flappen zijn dan niet alleen lekker om je tanden in te zetten, maar ze zien er ook nog eens uit om in te lijsten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *