Werk vinden uitbesteden

Het is niet makkelijk om werk te vinden, zeker nu. Het is daarom verstandig om breed uit te zetten. Stel je wilt aan de slag in Amsterdam. Welke stappen kan je nemen om zo snel mogelijk de baan te vinden die bij je past?

Uitbesteden

De kop zegt het al, een uitzendbureau Amsterdam is dan dé uitkomst. Je kan het immers parallel doen met al je andere inspanningen. Je kan dit simpelweg in werking stellen en dan daar een vangst uit krijgen. Bovendien hebben ze unieke opties die je anders niet vind. Veel grote bedrijven besteden de recruitment uit. Bij een aantal grote bedrijven kom je dus simpelweg niet binnen als je niet via het uitzendbureau komt. Nadat je daar je opgegeven hebt kan je nog meer tijdsefficiënt uitzetten.

Vrienden

Steeds vaker vinden mensen hun baan via hun vrienden. Dit komt omdat er steeds vaker een focus ligt op de bedrijfscultuur. Grote bedrijven hebben hier mensen op zitten die deze bewust vormgeven en ondersteunen met documenten en activiteiten. Daarnaast hebben ze het budget om geld uit te geven aan uitgebreide psychometrische screening. Zo passen de mensen bij elkaar op het meest basale niveau. Bij kleinere bedrijven is de cultuur een veel organischer product wat tot stand komt en vormt door de mensen die er bij komen. De basis daarvoor is natuurlijk de oprichter. Deze selecteert sneller mensen waar hij en de groep een klik mee hebben. Maar op een gegeven moment gaan andere mensen dan de oprichter ook mensen aannemen. Op dat moment dreigt er eilandjes te komen. Dit is iets wat deze strategie dus minder effectief maakt bij de M van MKB.

Toch zelf

Zelf solliciteren is altijd een optie. Veruit de meeste mensen gebruiken dit middel om aan een baan te komen. Dat is logisch, want je kan het helemaal zelf doen. Dat betekent dat je zelf ook invloed hebt over hoe je jezelf presenteert tegenover een bedrijf. Waar veel uitzendbureaus jouw profiel vertalen naar hun systeem kan je zelf ook dingen op je cv zetten die je belangrijk vindt. Dit kan nuttig zijn als je een irregulier arbeidsverleden hebt. Als je bijvoorbeeld een jaar vrijwilligerswerk gedaan hebt is dat moeilijk te vertalen naar je directe werk. Als dit dus een belangrijk onderdeel is voor je is zelf solliciteren dé manier om dit naar voren te brengen. Tegelijkertijd moet je hier wel voor waken. Het kan voor jou heel belangrijk zijn, maar ruis zijn voor de potentiële werkgever.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *