Welke hoortoestellen zijn er?

Maak jij dagelijks gebruik van een gehoorapparaat, maar is het nu tijd voor een nieuwe doordat het versleten is of kapot is gegaan? Dat is natuurlijk erg vervelend en je wilt zo snel mogelijk een nieuw apparaat. Maak geen overhaaste keuze bij het aanschaffen van een nieuw hoortoestel maar lees je eerst in over alle mogelijkheden. Er zijn tegenwoordig veel soorten hoortoestellen met diverse kwaliteiten en technische aspecten. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende hoortoestellen. Zo weet jij straks welke het beste bij jou past en je dus het best kunt kopen. 

 

In-het-oor hoortoestellen 

De technologie gaat steeds verder en alle apparaten worden steeds kleiner. Zo ook een hoortoestel. Een gehoorapparaat in het oor is er eentje die je nauwelijks ziet. Dit model is een populaire variant want het is natuurlijk wel fijn als het gehoorapparaat uit het zicht is. Dit model wordt speciaal afgestemd op uw oor. Ook is dit type makkelijke schoon te houden doordat er een filter in zit. Het type is beschikbaar in meerdere kleuren. Kies voor een huidskleur of doorzichtig om het helemaal uit het zicht te halen. Een nadeel is dat het toestel niet geschikt is voor iedereen. Vraag dit aan jouw hoorspecialist! Ook zijn er geen wireless toepassingen mogelijk.

 

Phoenax Lyric toestel

Ook deze variant bevindt zich diep in het oor en ervaren mensen dus als erg prettig omdat anderen niet kunnen zien dat je een hoortoestel draagt. Erg voordelig aan dit toestel is dat je er letterlijk alles mee kunt doen wat je maar wilt. Sporten en douchen is namelijk geen enkel probleem. Het toestel is 100% onzichtbaar en heeft een bijzondere goede geluidskwaliteit. Ook hoef je de batterijtjes niet vaak te vervangen want deze gaan wel maanden lang mee. Vraag na bij uw hoorspecialist of het toestel geschikt is voor uw oor, want helaas is dit toestel ook weer niet geschikt voor iedereen. 

 

Achter oor toestel

Een klassiek hoortoestel is het achter oor hoortoestel. Tot de dag van vandaag zijn het nog steeds de meest gebruikte hoortoestellen bij slechthorenden. Waarom velen nog steeds voor dit toestel kiezen komt door de comfortabelheid. Ook zijn ze geschikt voor alle soorten gehoorverlies en ze bieden de ruimte voor krachtige hoortoestellen. Maar ook deze hoortoestellen worden steeds kleiner gemaakt. Kies voor een neutrale kleur dan zal ook dit hoortoestel niet zo erg opvallen. Het apparaat is vrij eenvoudig te onderhouden doordat het erg gemakkelijk schoon te maken is. Tegenwoordig heb je zelfs achter oor toestellen beschikbaar die met een oplader op te laden zijn. De enige nadelen zijn dan ook dat het hoortoestel wel in het zicht is en het iets minder praktisch is voor brildragers.