Wat is een zit sta bureau elektrisch?

Een zit sta bureau is een bureau die je in hoogte kunt verstellen. Een zit sta bureau elektrisch kun je dus door middel van elektriciteit van hoogte veranderen. Meestal zit er een knop op het bureau waar je het bureau gemakkelijk en snel mee omhoog of omlaag kan doen. Je kunt het bureau zo verstellen dat je er achter kunt staan of zitten. Het is dus handig dat je het bureau gemakkelijk van hoogte kunt veranderen zodat je ook snel van werkhouding kunt veranderen (zitten of staan).

Waarom een zit sta bureau elektrisch aanschaffen?

Het is erg handig dat zit sta bureaus elektrisch zijn want zo kun gemakkelijk en snel van houding wisselen, het hoeft dan dus geen extra tijd te kosten. Een zit sta bureau elektrisch voorkomt lichamelijke klachten op lange termijn. Als je lichaam namelijk te lang in dezelfde houding zit kun je nek-, rug- of schouderklachten krijgen. Door regelmatig te wisselen tussen het zitten en staan achter je bureau kun je deze klachten voorkomen of verminderen. Ook is het bewezen dat je een hogere concentratie hebt als je lichaam meer beweegt. Als je af en toe achter je bureau gaat staan tijdens het werken kan dit je concentratie dus ook aanzienlijk verhogen. Je kunt dan dus effectiever werken.

Waar worden zit sta bureaus gebruikt?

De zit sta bureaus elektrisch zie je veel terug op kantoren. Dat komt natuurlijk doordat mensen op een kantoor vrijwel de gehele dag achter hun bureau moeten werken. Het is dan dus prettig dat zij af en toe van houding kunnen veranderen. Een zit sta bureau kan hier erg bij helpen. Ook in het onderwijs zie je deze bureaus steeds vaker terug komen. Vooral op middelbare scholen of hoger onderwijs werken leerkrachten vaak achter een zit sta bureau. Dit is natuurlijk handig, omdat zij dan gemakkelijk leerlingen kunnen helpen en achter hun bureau kunnen presenteren (staand of zittend).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *