Wat is crossboxing

FitforLife

Crossboxing is gebaseerd op de trainingsconcepten die boksers gebruiken om fit te blijven. De meeste bokslessen zijn gericht op mannen en vrouwen van alle leeftijden en fitnessnormen. Aangezien geen enkele klasse het fysiek raken van een tegenstander inhoudt, is het een leuke, uitdagende en veilige training.

Voordelen voor je fysieke gezondheid

crossboxing

Boxen staat gelukkig weer in the picture! De nadruk ligt niet langer op het vechten maar om de sportieve work-out.

Kracht en Fitness

Boksen is de ultieme training voor het hele lichaam. Correct uitgevoerde stoten gebruiken je benen, heupen, bilspieren, rug, schouders, borst en armen. Crossboxing zorgt ervoor dat al deze spieren samentrekken met meer kracht en snelheid, waardoor je kracht en kracht verder worden ontwikkeld.

Gewichtsverlies

Boksen kan gemakkelijk tot 500 calorieën per sessie verbranden. Boksen heeft echter een extra voordeel dankzij het feit dat het een intensieve training is.Je verbrandt niet alleen enorm veel calorieën tijdens de sessie, maar ook tot uren nadat de training is afgelopen. Typische cardio-activiteiten hebben dit calorieverbrandende effect na de training niet. Daarom is boksen je beste vriend als het gaat om afvallen!

crossboxing

Bokstraining

Een bokstraining kan het uithoudingsvermogen, de kracht en de snelheid verhogen. Hoewel bokstrainingen intens en gevaarlijk lijken zijn de risico’s beperkt. Een sessie kan onder andere bestaan uit:

  • Schaduwboxen
  • Boxzakken -en ballen
  • Sparring (met partner)
  • Gewichtheffen
  • Lopen
  • Touwspringen

Uiteraard kun je vele oefeningen thuis uitvoeren. Maar crossboxing leer je best in een erkende sportschool. Daar leer je alle technieken aan op een leuke manier voor wie recreatief of competitief willen trainen. Steeds meer stellen kiezen ervoor samen te trainen. Deze workout komt erg populair bij vrouwen en jongeren. Mannen, wees voorbereid!