Waarom een portofoon vaak wordt gebruikt voor communicatie

Een portofoon wordt ook wel eens een walkie-talkie genoemd en is een communicatiemiddel dat vooral op professioneel vlak wordt gebruikt. Het laat toe met meerdere personen te communiceren via verschillende kanalen. Dit is dan dus ook een ideale manier voor bedrijven om met het personeel te communiceren op de werkvloer. Wil je meer weten? Wij vertellen je er graag meer over!

Wat is een portofoon?

Portofoon is een term die werd gebruikt in elektronische radiocommunicatie om een ​​eenheid te definiëren die zowel een ontvanger als een zender bevat. Vanaf de begindagen van de radio waren de ontvanger en zender aparte eenheden en dat bleef zo ​​tot rond 1920. Op een mobiele telefoon is de hele eenheid een zendontvanger, voor zowel audio als radio.

Het maakt gegevensoverdracht met hoge snelheid mogelijk en wordt veel gebruikt in draadloze communicatie- en netwerktoepassingen. Ze communiceren rechtstreeks met elkaar zonder een zendmast.

Hoe werkt een portofoon?

Een portofoon zoals de Motorola SL1600 portofoon werken gelijkaardig als een mobiele telefoon. Zo wordt het gebruikt om te praten met andere personen en kan je het overal mee nemen. Het enige verschil dat ze hebben is dat je niet tegelijkertijd kunt praten. De persoon die aan het woord is drukt op een knop om te kunnen praten. Wanneer hij uitgesproken is dan wordt dit aangegeven door ´over´, waarna hij de knop loslaat en kan luisteren naar het antwoord van de ontvanger.

Een portofoon heeft ook meerdere kanalen via wie ze in contact kunnen staan met andere ontvangers die op dezelfde frequentie zitten. Portofonen worden dan ook vooral gebruikt op professioneel vlak. Denk maar aan hulpdiensten, politieagenten van hetzelfde korps of op de bedrijfsvloer. Ze vormen een intern communicatiecircuit waarbij je niet afhankelijk bent van een provider.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *