Verschillende stoelen voor verschillende doeleinden

Er zijn van die uitvindingen waar ik de bedenkers nog steeds dankbaar voor ben; warme douches, thee en een comfortabele stoel. Ja ik vind het nodig om daar ‘comfortabel’ bij te zetten want niet alle stoelen zijn dat. Maar er zijn dan ook heel veel soorten stoelen en al die stoelen hebben verschillende kwaliteiten voor verschillende doeleinden. Welke stoel heb jij nodig?

De stoel voor het werk

Wanneer je thuis werkt of je kantoor (opnieuw) inricht, dan zijn de belangrijkste zaken; het bureau en de bureaustoel. Aan beide stellen we eisen maar aan bureaus stellen we meer eisen dan aan bureaustoelen. Gek eigenlijk want in die stoel zitten we en dat kan dus bij of afdragen aan onze gezondheid. Afhankelijk van het soort werk dat je doet en de hoeveelheid tijd die je van plan bent te spenderen in de stoel, kies je de stoel die bij je past. Goed zoeken dus en wellicht even uitproberen.

De stoel voor het spel

Iets wat veel weg heeft van bureaustoelen zijn gamerstoelen. Dit zijn geen stoelen voor aan een bureau om schrijfwerk te doen. Nee, dit zijn stoelen die er speciaal voor gemaakt zijn om de échte gamer te kunnen ondersteunen. Je kan lang in deze stoelen zitten zonder dat de ondersteuning kracht verliest. Heel handig bij game marathons. Je moet toch op een manier het volgende level halen. Je stoel biedt in ieder geval support.

De luie stoel

Dan wil ik even mijn favoriete stoel noemen, de luie stoel. Deze stoel neemt veel verschillende vormen aan maar is helemaal gemaakt voor jouw ultieme comfort. Hier wil je na een lange dag werken naartoe thuiskomen. Laat je achterste zakken op het zachte zitvlak en laat alle zorgen van de dag wegvallen. Heerlijk om een film in te kijken. Het is de stoel die een eigenaar heeft in de familie en die op verjaardagen altijd het meest gewild is. Bij thuiskomst moet je wellicht even de haren weghalen want als de baas van huis is, is het de ideale slaapplek voor de kat.

De simpele stoel

En als laatste noem ik de simpele stoel, de gewone stoel. De stoel die je overal neer kan zetten. Of het nou ter decoratie is of echt een functie heeft. Ik heb het over de stoelen in collegezalen, tegenover het bureau van de baas en de stoelen aan de eettafel. Ze vormen de basis van de stoelen. Ze zijn er in alle vormen, maten en kleuren. Voor ieder wat wils. Er is altijd een stoel voor je bij.