Verschillende stijlen trouwjurken: deze keuzes heb je

  • by

Elk lichaam is anders en bij elk lichaam past er een andere stijl jurk beter. Ook verschillen smaken natuurlijk, en heeft iedereen een andere mening over wat mooi is of niet. De keuze voor een trouwjurk is daardoor enorm. Tussen welke modellen jurken kan je allemaal kiezen?

A-lijn

Dit model jurk past vrijwel bij elk lichaamstype. Het benadrukt de taille en maskeert de heupen enigszins. Deze jurk draagt bij aan het creëren van een romantische look, maar houdt het wel beschaafd. Het is niet over de top. Eigenlijk kan iedereen dit model jurk aan.

Ball gown

De zogeheten ball gown jurk is eigenlijk de typische prinsessenjurk zoals je deze ziet bij Assepoester en Belle van Belle en het beest. De taille is strak en smal en de rok is zeer wijd uitlopend. Doordat de rok over de top is, wordt er een dramatisch effect gecreëerd. Dit is niet een jurk die iedereen aan kan. Vooral bij kleinere bruidjes kan deze stijl jurk veroorzaken dat ze nog kleiner lijken en een beetje erin weg vallen. 

Fit & flare

Deze jurk lijkt enigszins op het mermaid model, maar bij deze jurk loopt de rok al uit boven de knieen. Vaak kiest de bruid deze jurk als ze wel een strak lijfje wil, maar niet de heupen en bovenbenen wil benadrukken. Voor kleine vrouwen is deze optie meer aan te raden dan een mermaid model, want in dit model lijk je langer.

Mermaid

Deze jurk heeft een strak en sexy silhouette, en loopt pas uit onder de knie. Je moet er rekening mee houden dat dit model de billen en heupen benadrukt. Niet iedereen zal zich hier prettig in voelen. Het idee dat je voor dit model jurk super slank moet zijn, klopt niet. Juist wat extra rondingen rond de heupen kan dit model erg sexy maken. Wel moet je je er goed in voelen, je wil namelijk niet ongemakkelijk rondlopen op je eigen bruiloft. 

Rechte jurk

Dit model jurk laat subtiel de vorm van het lichaam zien, zonder dat er ergens de nadruk op gelegd wordt. Het is dus een ideale jurk voor bruiden die niet hun taille of heupen willen accentueren, maar wel hun curves willen laten zien. 

Wil je inspiratie opdoen voor jouw ideale trouwjurk? Neem dan een kijkje op de site van Alberto Axu.