Verdiep je in de mogelijkheden met single malt!

  • by
single malt

Whisky is niet iets wat wij allen graag drinken. Dit is eigenlijk ook een dranksoort die je moet nippen. Maar waar komt eigenlijk de naam single malt vandaan? En wat doet de smaak van een goede whisky?

Groot aanbod

Waar komt de naam van single malt eigenlijk vandaan?

Bij deze benaming worden er nog wel wat extra regels benoemd. Zo moet de whisky afkomstig zijn van een distilleerderij. Het moet overigens worden gedistilleerd in pot still ketels. En niet te vergeten dat er maar één graansoort gebruikt mag worden tijdens het distilleren! Al met al heeft het een aantal regels waaraan gehouden moet worden om dit te kunnen realiseren. Als een distillaat zich houdt aan deze regels, dan mag de whisky pas echt single malt genoemd worden. Eigenlijk kan je dus concluderen dat het niet voor iedereen is weggelegd om dit op de officiële manier te realiseren.

Natuurlijk vind je online onwijs veel verschillende soorten. Het ligt er maar net aan waar jouw voorkeur naar gaat. Niet iedere whisky heeft een smaak die bij je past. Tevens wordt het aangeraden om het eerst te ondervinden alvorens je een fles aanschaft. Lees bijvoorbeeld de omschrijving van het product en bedenk dan of dat het bij je past. Bij DrankDozijn ben je sowieso aan het juiste adres. Hier vind je diverse exemplaren die je op een zeer eenvoudige manier kunt bestellen. Let er wel even op dat hier een minimale leeftijd aan verbonden zit.

Heerlijke smaak