Upgraden naar een smarthome: is dit het waard of niet?

  • by

Ben jij van plan om jouw huis te upgraden naar een smarthome? Wil je weten welke apparaten op de markt zijn om dit te bereiken? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres! Wij gaan dit namelijk overzichtelijk voor jou beschrijven. Het hebben van een smarthome is namelijk iets wat iedereen in Nederland zal gaan hebben. Je ziet het nu al aan de huizen die op dit moment worden gebouwd. Oude ketels gaan eruit voor nieuwe, meer moderne ketels die smart zijn te besturen. Om deze redenen is het alleen al aan te raden om je hierin te verdiepen, want ja. Welke apparaten zijn er nou eigenlijk? Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder om hier achter te komen!

Smart applicaties

Er zijn op dit moment een groot aantal smart applicaties te verkrijgen op de markt. Zo kun je denken aan een smart koffiezet apparaat. Wat dit inhoudt? Het is eigenlijk heel simpel en praktisch. Deze koffiezet apparaat kan van een afstand bestuurd worden en zo kan je vanaf je bed een warme kop koffie laten zetten. Daarnaast werken deze slimme apparaten op data. Dit houdt dus in de koffiezet apparaat onthoudt wanneer je altijd koffie gaat zetten. Vervolgens werkt het systeem zo dat er automatisch koffie wordt gezet op de tijdstippen wanneer jij normaliter aangeeft een kop koffie te willen.

Smart lampen

Tegenwoordig is het heel erg trendy om smart lampen aan te schaffen. Deze werken niet alleen met de app, maar ook met voice besturing. Hier kun je denken aan een spraakopdracht die wordt uitgevoerd door een digitale assistent op de telefoon, zoals Siri of Bigsby. Met een Philips Hue kopen kan je dus de eerste stenen leggen voor een smart home en dit is dan ook altijd aan te raden voor nieuwe smarthome bouwers.