Tips voor de aanschaf van LED verlichting

  • by
Led downlight

LED verlichting is de verlichting van de toekomst. Het is handig in elke soort omgeving. Op werk, thuis, of in fabrieken. LED verlichting is een stuk zuiniger dan andere soorten verlichting die veelal gebruikt worden. Ook is het zo aanpasbaar dat het echt overal past. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten LED verlichting. Echter geeft deze grote hoeveelheid verschillende keuzes wel wat dingen waar je op moet letten. En dan heb ik het vooral over LED spots in je huis. Aangezien deze LED spots in je plafond gezet worden, is het erg lastig om deze er weer uit te halen of te vervangen. Het is dus belangrijk dat ze in een keer goed gezet worden, en hiervoor moet je dus goed weten wat je wilt. We willen natuurlijk niet dat je straks in de verkeerde belichting zit!

Let op de kelvin schalen

Er zijn verschillende soorten sterkte LED lichten. Waar je op moet letten bij een LED downlight kopen, is dat het de juiste sterkte heeft, voor de ruimte waar je het in wilt plaatsen. Hierin worden er onderscheid gemaakt in 3 soorten sterkten. Als eerste hebben we de 3000k downlights. Deze geven warm licht, en zorgen dus voor extra sfeer in een ruimte. Zoals je kan raden is dat erg goed voor in huis, of in winkels. Ook in supermarkten worden deze tegenwoordig gebruikt. De tweede sterkte is de 4200k downlights. Dit is een erg neutraal licht, en wordt dus vooral bij plekken met een neutrale sfeer gebruikt. Supermarkten en retail zaken gebruiken dit vooral. Als laatste hebben we 6000k downlights. Dit is een erg koel licht, en wordt veel gebruikt bij fabrieken, laboratoria en ziekenhuizen. Deze zijn zeker niet geschikt voor thuis gebruik!

Let op het inbouwen

Omdat LED downlights in het plafond gemonteerd worden, is het belangrijk dat je het in een keer goed doet. Als je achteraf toch denkt dat het de foute plek is, heb je het probleem dat je het weer moet verplaatsen. En dan blijf je achter met gaten in het plafond. Ook moet je van te voren ook goed bepalen, welke sterkte je wilt hebben, en welke vorm je wilt hebben. Hier kan je natuurlijk altijd bij om hulp vragen bij experts. Al is het niet een hele lastige keuze, met een beetje denken kom je er wel snel uit. En dan heb je de ontzettend mooie, en ook nog is duurzame verlichting in je kamer hangen!