Tips om te stoppen met roken

  • by

Het is een voornemen van veel mensen om te stoppen met roken. De één doet dit cold turkey en stopt meteen en de ander bouwt dit liever langzaam af. Het is in ieder geval goed om te stoppen met roken. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Maar hoe pak je dit nu het beste aan? Wij geven je in dit artikel graag een aantal tips om te stoppen met roken. Doe er dus je voordeel mee!

Doe het samen

Een goede tip die we je mee kunnen geven is door te stoppen met iemand anders. Bijvoorbeeld samen met je partner of samen met een beste vriend of vriendin. Zo kun je elkaar motiveren en zul je merken dat het veel makkelijker is om te stoppen. Hiernaast kun je er ook voor kiezen om je aan te melden voor een begeleidingsgroep. Hier zullen meer mensen inzitten die net als jij willen stoppen met roken. Wie weet geven ze je nog handige tips!

Beloon jezelf

Wees vooral ook niet te streng voor jezelf. Zo zal het stoppen alleen nog maar lastiger worden. In plaats daarvan zul je jezelf zo nu en dan moeten belonen. Niet met een sigaret uiteraard maar met iets lekkers of bijvoorbeeld een dagje shoppen. Zo blijf je gemotiveerd en is het zelfs een leuke uitdaging om van beloning naar beloning te leven.

Vervanger

Veel mensen missen een sigaret tijdens het stoppen. Zorg er daarom voor dat je een vervangmiddel hebt, zoals een e-smoker. Zo heb je toch het gevoel dat je nog kan roken, maar zonder de nicotine of andere schadelijke stoffen. Dit betekent niet dat een e-smoker gezond voor je is, maar het is zeker beter dan een gewone sigaret. Ook kauwen veel mensen op kauwgom of op een pen bijvoorbeeld.