Tips om je huis warm te houden

Ondanks dat we de verwarming hebben aangezet, kan het alsnog erg fris aanvoelen in huis. Je kunt er dan natuurlijk voor kiezen om een lekkere warme trui aan te doen, maar toch is dit soms niet voldoende. Maar hoe krijg je het huis dan wel lekker warm? Wij geven je graag een aantal tips.

Kachel

Een makkelijke manier om je huis warmer te krijgen, is door middel van een kachel of haard. Een kachel geeft een aangename warmte af én maakt je huis ook nog eens heel knus. Je kunt ervoor kiezen om een pelletkachel te nemen of zoals bijvoorbeeld de MCZ pelletkachels . De kachel is dan mooi weggewerkt in de muur en zal dus niet in de weg staan in je interieur. Uiteraard bestaan er ook vrijstaande kachels die je los in je interieur kunt zetten.

Tocht

Een andere makkelijke manier om je huis warmer te houden, is door tocht zoveel mogelijk te beperken. Trek daarom altijd de gordijnen dicht, aangezien van ramen veel kou komt. Het is hierbij natuurlijk wel verstandig dat er geen centrale verwarming hangt achter het gordijn, want dit houdt juist weer de warmte tegen. Hiernaast kun je onder deurspleten tochtstrips aanleggen, waardoor de warmte niet kan ontsnappen. Dit geldt ook voor andere plekken waar het tocht.

Kaarsjes

Hiernaast kun je de ruimte verwarmen door  middel van kaarsjes. Dit vervangt natuurlijk niet je centrale verwarming, maar ze geven behoorlijk wat warmte af. Dit merk je vooral snel in kleinere ruimtes. Zet daarom een leuke schaal met kaarsjes op tafel en steek deze aan het begin van de avond aan. Zo wordt de woonkamer op een gegeven moment lekker warm. Hiernaast staan kaarsjes ook nog eens heel gezellig in huis. De vlammetjes laten de ruimte in ieder geval al warmer doen lijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *