Shoppen met een maatje meer

  • by
maatje meer

Big girls, you are beautiful. En zo is het maar net. Deze hit van Mika slaat de spijker op zijn kop. Wij vrouwen zijn erg zelfbewust. We zijn er dan ook goed in om onszelf te bekritiseren. En dan met name wanneer het op ons lichaam aankomt. Zonde. Want we zijn allemaal zoveel meer dan enkel hoe we eruit zien. De zogenaamde ‘plus size’ vrouwen, oftewel vrouwen met een maatje meer, hebben hier nog meer last van. Wanneer je met overgewicht kampt, schaam je je hier nog weleens voor, en wil je jezelf het liefste verstoppen in je kleding. Maar ik wil je graag vertellen dat je er mag zijn, wat voor getal je weegschaal ook aangeeft!

Alledaagse kleding

Vrouwen met overgewicht vinden het erg lastig om geschikte kleding te vinden. Ik help je graag in je zoektocht naar comfortabele doch stijlvolle kleding met enkele handige tips en tricks. Laten we eerst eens kijken naar alledaagse kleding. De kleding die je dagelijks draagt is natuurlijk deels ook afhankelijk van het werk dat je doet. Zo zijn er bepaalde beroepen waarbij een uniform verplicht is. Maar heb je een kantoorbaan waarbij je veel vrijheid hebt wat betreft kleding? Dan is het een stuk lastiger. Toch hoeft dit geen grote uitdaging te zijn. Kies hierbij voor kledingstukken die je sterke punten accentueren, zoals je decolleté, schouders of benen. Zorg ervoor dat het niet te nauwsluitend is, maar ook zeker niet te wijd.

Nachtkleding en lingerie

Kunnen alleen slanke vrouwen sexy nachtkleding en lingerie dragen? Nee, natuurlijk niet! Ook voor vrouwen met een maatje meer is sexy nachtkleding en lingerie een optie. Hier hoef je echt geen maatje 36 voor te hebben. Zo kun je ook gewoon bij diverse zaken terecht voor bijvoorbeeld grote maten BH. Iedere vrouw weet hoe belangrijk een goed passende BH in je leven is. Besteed hier dan ook zeker tijd en aandacht aan, en aarzel niet om advies in te winnen in de winkel.

Do’s en don’ts

En dan heb ik tot slot nog een aantal do’s en don’ts voor je om je op weg te helpen in je zoektocht naar stijlvolle kleding.

Do’s:

  • Ga voor eenvoudige kleding, zonder opvallende details voor lichaamsdelen die je niet wilt accentueren, zoals je buik of heupen.
  • Zorg ervoor dat alle kledingstukken goed vallen. Te strakke kleding zal je figuur geen goed doen.
  • Hou je van een leuke print? Ga dan voor verticale patronen en prints.
  • Maak je outfit af met grote accessoires zoals armbanden. Deze vragen om aandacht en geven je hele outfit een boost.

Don’ts:

  • Wat je ook doet, koop géén oversized T-shirts.
  • Koop überhaupt geen kleding die te ruimvallend is, hier wordt je lichaam niet blij van..

Zorg ervoor dat de halslijn niet te hooggesloten is