Seks is goed voor de gezondheid

Een groot gedeelte van de volwassen Nederlanders heeft regelmatig seks. Dit gaat zowel om mensen met als zonder een relatie. Naast dat het erg fijn is om seks te hebben, blijkt het ook nog eens erg goed voor de gezondheid te zijn. Waarom het precies goed voor de gezondheid is, lees je in dit artikel.

 

Je verbrandt veel calorieën tijdens een vrijpartij

Een van de redenen waarom seks goed is voor de gezondheid, is omdat je er onwijs veel calorieën mee verbrandt. Dit heeft voornamelijk te maken met de intensiteit. Tijdens een goede vrijpartij ben je zeer actief aan het bewegen en daar pluk je dus de vruchten van. 

 

Seks is goed voor je stemming

 

Seks heeft ook een zeer positieve werking op de stemming. Zo maakt het je zowel tijdens als na de seks een stuk vrolijker. Dit heeft alles te maken met de hormoonhuishouding. Zo komen er tijdens en na de seks hormonen vrij die positief werken op je stemming. Daarnaast hebben mannen vaak net na de seks een wat lager testosterongehalte. 

 

Seks is goed voor de relatie

 

Een stabiele relatie zorgt ervoor dat je beter in je vel zit. Wanneer het even wat minder gaat kun je terugvallen op je partner en dat is prettig. Om ervoor te zorgen dat de relatie met je partner goed blijft, is het zeer aan te raden om te zorgen voor een goed seksleven. Bespreek onderling wat je van elkaar verlangt en houd rekening met elkaars wensen. Doordat je rekening houd met elkaars wensen, zal je seksleven verbeteren. Je kan bijvoorbeeld vaker zin krijgen in seks. 

 

Het geeft je zelfvertrouwen een boost

 

Een andere positief effect van seks is dat je zelfvertrouwen hierdoor omhoog gaat. Mensen die regelmatig seks hebben schijnen namelijk een stuk zelfverzekerder te zijn dan de groep mensen die al een lange tijd geen seks hebben gehad. 

 

Zorg ervoor dat je het veilig doet

 

Naast dat seks erg veel positieve effecten heeft op de gezondheid, zitten er ook nadelen aan verbonden. Zo loop je bijvoorbeeld het risico op een geslachtsziekte. Naast een geslachtsziekte is het ook mogelijk dat je te maken krijgt met een ongewenste zwangerschap. Om dit te voorkomen, kun je ervoor kiezen om latex vrije condooms te gebruiken. Vind je een normale condoom niet fijn zitten? Dan kun je kijken voor dunne condooms. Heb je toevallig geen condoom gebruikt? Dan kun je bij de drogisterij terecht voor een morningafter. Met een morningafter pil is de vrouw haar hele cyclus beschermd tegen een zwangerschap.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *