Persoonlijke ontwikkelingen

Humanication

Persoonlijke ontwikkeling bij Humanication

Soms loop je in het leven tegen dingen aan. Je kunt soms moeilijk met emoties omgaan of verdriet verwerken. Anderen kunnen hun woede niet beheersen of raken in een depressie. Het leven zit vol met uitdagingen. Elk mens kan bij Humanication trainingen volgen en inzicht krijgen in wat hem of haar tegenhoud in het leven en waarom men dingen ervaart of doet die niet hij juist wel of niet prettig vind. De persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Je kunt snel te weten komen wie jij bent en waarom dingen gebeuren zoals ze gebeuren bij Essence training en Source. Je leert jezelf bij deze training snel kennen. De trainingen worden vaak in groepen van gelijkgestemden gegeven en hierbij wordt je aardig geconfronteerd met jezelf. Je krijgt onder andere vragen over de essentie van het leven, wie jij daadwerkelijk bent en wat je goed kunt. Deze therapieën kunnen zich creatief uiten door te dansen of rollenspellen te spelen met anderen.

Humanication

Tip 1: Inzicht in je talenten krijgen

Het grote voordeel is dat je haarfijn en snel leert wie je bent en waar je voor staat in het leven. Je weet waar je echt goed in bent en wat je graag wil. Je coach zal je vragen stellen die jij beantwoord. Zo kun je door alle opdrachten in de training jouw verborgen talenten ontdekken. Maar doe niet zomaar iets, bijvoorbeeld omdat je veel geld ermee verdient. Een baan moet je echt boeien. Als je ergens geen interesse in hebt maar wel kunt, kan dat je motivatie om door te zetten enorm verzwakken. Diverse methodieken leren jou dit te ontdekken. Bijvoorbeeld een rollenspel waarbij je een fysieke metamorfose krijgt en ineens een heel ander persoon bent. Dit is dan de persoon die jij ook kunt zijn maar welke verborgen zat in jouw onderbewuste.

Tip 2: Het verzamelen van goede mensen in je omgeving

Bij de source training ga je een buddy kiezen. Je zegt eerlijk welke trainer je wel en niet mag. De persoon die je niet mag gaat verder met jou. Dit gaat vooral om leerervaringen in het leven. Je kiest kansen en uitdagingen zodat je ook om kunt gaan met mensen die niet bij je passen maar met wie je misschien wel goede resultaten kunt behalen op het gebied van samenwerken. In de training oefen je door te zeggen wie je niet mag maar moet dan schaamteloos tegenover die persoon zitten en zwijgen. Anderen zullen jou negatieve feedback toe spugen en jij mag daar alleen maar het woord “Dank u” op zeggen.

Tip 3: Hoe ga jij om met afwijzing?

Met een metafoor van een zinkend schip ga jij bepalen wat er nu gebeurd en welke mensen je meeneemt. Of je laat de mensen sterven of je ziet nog een oplossing om ze te redden. Misschien kies je jouw favoriete vriend om te redden op het schip en mee te nemen in de reddingsboten, maar laat hij jou sterven. Op dat moment zal je de pijn voelen van uitsluiting en afwijzing. Door dit door te maken krijg je inzicht in jouw pijnpunten en leer je hiermee om te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *