Onderweg uitrusten en even bijkomen

Rollator Felix

Je hebt natuurlijk een rollator om voldoende ondersteuning te hebben tijdens een wandeling, of als je bijvoorbeeld boodschappen aan het doen bent. Heb je behoefte om even te rusten wanneer je moe bent, of gewoon om even te genieten van de natuur dan kun je dit uitstekend doen. Bijna ieder hulpmiddel voor buiten beschikt over een zitje waarop je even uit kunt rusten, een rugband zorgt ervoor dat je er niet af kunt glijden en je een soort van leuning hebt tijdens het zitten. Kies het voor jou perfecte zitje om even bij te komen onderweg om daarna weer fris verder te kunnen lopen.

goedkope-rollators-verschil-tussen-een-binnen-of-buiten-rollator

Voor binnen of buiten een rollator gebruiken

In veel gevallen is een rollator anders uitgevoerd dan een hulpmiddel voor binnen, dit kun je al zien aan het formaat van de wielen. Een hulpmiddel voor binnen heeft kleinere wielen dan een voor buiten. Ook heeft een hulpmiddel voor buiten een zitje waar je op kunt zitten. Natuurlijk kun je het gebruik combineren met binnen en buiten als je een buitenrollator hebt, alleen dien je erop te letten dat je voldoende ruimte hebt aangezien de buiten exemplaren zwaarder en groter zijn. Met een hulpmiddel voor binnen naar buiten gaan is niet verstandig omdat deze er niet op zijn gebouwd.

Rollator Andre

Ook  voor de boodschappen

Een rollator is ook ideaal en handig om boodschappen mee te doen, alleen de standaard tassen zijn te klein om boodschappen mee te doen. Er zijn speciale exemplaren op de markt die hebben een grote tas om boodschappen mee te doen. Je kunt het een soort van duwwagen noemen waarbij je voldoende ondersteuning hebt tijdens het lopen. Heb je evenwichtsproblemen dan is de boodschappenwagen niet geschikt, er zijn betere exemplaren die geschikt zijn als je niet veel evenwicht hebt die je dan kunt nemen.