Nieuw huis

  • by

Afgelopen weekend was ik op bezoek bij mijn oudste nicht Maartje. Zij woont sinds een jaar in haar nieuwe huis. Dit huis kostte haar veel moeite om te kopen. Bij de kerst hadden we gesproken over bezichtigingen en hun interesse in een nieuw koophuis. De zomer daarvoor was ze getrouwd met haar man Thijs. Ze hadden een tijdje in een appartement in Wageningen gewoond, maar vonden het nu tijd om een groter huis te gaan kopen. Bij de kerst van 2018 hadden we veel gesproken over hoe hun zoektocht naar een nieuw huis ging. Het was een moeizame tocht, er is namelijk veel vraag naar koophuizen en weinig aanbod. Uiteindelijk hadden ze een leuk huis gevonden en een afspraak gemaakt voor een bezichtiging.

Helpen klussen

Ik was dolblij toen ik hoorde dat ze het huis gekregen hadden en het contract hadden getekend. Ik ben veel komen helpen klussen tijdens de verbouwing. Er moest aardig wat gebeuren aan het huis. Een muur bij de keuken hebben we eruit gesloopt en alle muren van een nieuwe laag verf en behang voorzien. Het was heel gezellig om te komen helpen. De man van mijn nicht vond dit ook fijn, hij vindt het altijd gezellig als er familie op bezoek is. Na veel te hebben geholpen met het klussen in hun huis, kwam er afgelopen maand een einde aan het klussen. Bij het oude appartement was de huur opgezegd, dus alle spullen moesten naar het nieuwe huis verhuisd worden. Hier kon ik helaas niet bij helpen, want ik had het heel druk met een tentamenweek op mijn studie.

Eindresultaat

Daarom ben ik afgelopen weekend langsgegaan om te kijken hoe het eindresultaat er nu uitziet. Nadat ik mijn auto in hun straat had geparkeerd liep ik de tuin in. Ik keek al door het keukenraam en zag dat het huis alweer redelijk vol begon te worden. Nadat ik had aangebeld deed mijn nicht open. Ze begroette mij heel vrolijk, dit vond ik fijn. Haar man stond ook in de hal en gaf mij een stevige handdruk als begroeting. Toen ik hun woonkamer inliep stond er al lekker lunch klaar. Het viel mij op dat ze nieuw servies had, dus ik vroeg waar dat van was. Ze vertelde mij dat het vanĀ The Table was. Ze had allemaal lekkere broodjes en beleg gehaald. Ik heb hier erg van genoten. Voordat ik naar huis ging heb ik haar nog een compliment gegeven over het mooie aardewerk servies. Ik zou dit later zelf ook wel in mijn huis willen hebben misschien.