Milieubewuste schoenen van Cayucos

Cayucos schoenen

Milieubewuste en met duurzame materialen gemaakte schoenen raken steeds meer in de mode. Cayucos schoenen zijn daarvan een treffend voorbeeld. Cayucos is een bedrijf dat zich inzet voor het vervaardigen van betaalbare schoenen van milieuvriendelijke materialen. Door de gunstige prijzen worden deze schoenen bereikbaar voor iedereen. Ander doel van Cayucos is het ontwerpen van schoenen die qua mode lang mee kunnen. Zo kun je er gerust lang van gebruikmaken, wat weer extra voordelig is voor het milieu. Mocht je schoenen willen bestellen van dit merk, houd er dan even rekening mee dat deze meestal één of twee maten kleiner uitvallen.

Welke materialen worden gebruikt?

Als we het over duurzame kleding – in dit geval schoenen – hebben, is het natuurlijk altijd interessant om te weten van welke materialen deze gemaakt zijn. Cayucos schoenen onderscheiden zich wat dit betreft doordat de zolen volledig van natuurlijk rubber zijn gemaakt, dat er geen lijm wordt gebruikt en dat het katoen in enzymen is gewassen. Wanneer de schoenen klaar zijn gaan ze in dozen van gerecycled karton.

Prettig werken

Cayucos schoenen

We kennen de beelden vast wel, die van grote fabrieken waar arbeiders onveilig en onderbetaald werken. Veel kledingbedrijven maken nog steeds gebruik (of misbruik) van deze praktijken. Cayucos niet. Zij laten hun schoenen in een Spaanse fabriek produceren. Dit is echt familiebedrijf waar iedereen onder prettige omstandigheden werkt. Deze aangename werksfeer zorgt voor vrolijke en tevreden personeel. Iets dat je zeker terugziet in de kwaliteit van de schoenen die Cayucos op de markt brengt.

Tags: