Massagebal

massagebal

Als je last hebt van spier-gewrichtspijn dan kan je er voor kiezen om zelf een massagebal aan te schaffen, dit is een bal die je rug en nek kan masseren. Hierdoor zal je zelf minder pijn ervaren. Door de stekels wordt het ook wel eens een egel bal genoemd. Dit is een van de makkelijkste manieren om jezelf los te masseren. Doordat stress pijn in je spieren kan geven is het goed om je stress level minder te maken, als je je stresslevel minder maakt dan zal je zien dat je dagelijkse bezigheden beter gaan. Een egel bal is dus zo online aan te schaffen voor iedereen die zelf wilt kijken hoe ze het moeten doen. Vooral online staan er nog genoeg filmpjes hoe je het beste het bij jezelf of je partner kan uitvoeren. 

massagebal

Stress

Een massage hoeft niet alleen voor de stress te zijn en als je dus pijn ervaart. Je kan er ook voor kiezen om het te nemen omdat je even nergens aan wilt denken en je gewoon relaxed wilt zijn. Rust is een van de belangrijkste onderdelen van het leven. Met een massagebal kan je verschillende soorten oefeningen uitvoeren om je lichaam beter te laten voelen, zo zal je minder spanning en druk op de nek voelen maar ook de gewrichten zullen je op dat soort momenten dankbaar zijn. 

Houding

Vaak kan je met de juiste houding wel voorkomen dat je nek pijn krijgt. Zet je stoel op de juiste hoogte en kijk recht naar de tv, geen gebogen rug. Je kan het allemaal op een andere manier aanpakken. Ook fysio is het vaak handig om te vragen of zij nog tips hebben. De fysio raadt dit soort massagebal(len) ook aan je kan dan zelf bezig zijn met het ontspannen van je spieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *