Kwaliteit over kwantiteit met Calvin Klein

Veel designermerken maken erg mooie kleren, maar helaas valt de kwaliteit vaak tegen. Ik heb al meerdere keren veel geld in een collectie van een designer gestoken, maar vervolgens kon ik de helft na een paar keer dragen al niet meer aan! Als je designer kleding koopt, dan verwacht je een uniek design en goede kwaliteit. Ik vind het erg jammer dat het vaak alleen bij de unieke designs blijft. Hetzelfde had ik met ondergoed, totdat ik Calvin Klein ondergoed begon te kopen. Deze zitten waanzinnig fijn, staan mooi en gaan ontzettend lang mee! Omdat ik zo enthousiast was over het ondergoed ben ik ook hun gewone kleding gaan kopen, en ik ben fan! Elk kledingstuk zit vol met kwalitatief sterke materialen, en alles wat ik draag kan ik zo vaak aan als ik wil! In deze blog daarom meer over het merk, en wat hun visie wat betreft design is. Veel leesplezier!

Meer over de geschiedenis van het merk Calvin Klein

Het merk is vernoemd naar modeontwerper Calvin Richard Klein. Hij groeide op in Amerika en samen met zijn jeugdvriend richtte hij dit modemerk op. Calvin studeerde aan het Fashion Institute of Technology in New York, een van de meest beroemde fashion-scholen over de wereld. De ondergoed collecties waren als eerste een ware hit, vooral bij mannen! In de laatste jaren is zijn ondergoed voor vrouwen ook weer helemaal populair geworden! Daarnaast zijn de jeans van het merk ook een all-time classic!

Wat wil Calvin Klein overbrengen

Het eerste woord wat ik met Calvin Klein mode associeer is ‘minimalistisch’. Het merk staat voor gewaagde idealen gecombineerd met een minimalistische esthetiek. Zo laten ze met hun ondergoed en zwemkleding collecties zien dat het schoonheidsideaal van vrouwen in zachte kanten en gebloemde stoffen bedekt gaan niet hoeft, en dat sporty en stoer juist ook helemaal geaccepteerd wordt. Ook zijn ze een voorloper in de ‘zachte bh’-beweging, waar vrouwen niet langer worden aangekeken als ze een zachte bh zonder vulling of beugel dragen!

De kwaliteit van het merk

De kwaliteit van het merk is misschien wel een van de vereisten waarom het merk zo’n succes is geworden. Juist in de simpelheid van de classics en designs kun je je als merk onderscheiden om dan waanzinnige kwaliteit te gebruiken! In de ontwerpen worden dikke, zachte materialen gebruikt die duurzaam zijn en lang mooi blijven. Hoe vaak je je bh ook wast, hij verliest zijn pasvorm en ondersteuning niet. De combinatie van eenvoudig maar uitstekende kwaliteit is in ieder geval de reden waarom ik zo’n fan ben van Calvin Klein, en waarom ik nog jaren hun kleding en ondergoed zal blijven kopen!