Kokosolie rechtstreeks uit de natuur

biologische kokosolie

Wil je biologische kokosolie krijgen dan wordt er natte vergisting toegepast, de olie wordt uit het kokosvlees onttrokken zonder deze eerst te drogen. Door de kokosmelk met water te vermengen, daarna wordt de olie van het water gescheiden door het te laten gisten in de zon. Direct van het veld worden de kokosnoten verwerkt, er komt dus geen onnatuurlijk proces aan te pas. Met de hand gemaakt tot er een natuurlijke kokosolie is die wordt gebruikt in onder andere de cosmetica industrie en voor voedselbereidingen. De olie ruikt als traditionele kokosgeur moet ruiken, het smeltpunt ligt overigens al bij 30 graden.

biologische kokosolie

Samen met kleinschalige boeren

Butterwise werkt alleen met kleinschalige boeren voor het produceren van biologische kokosolie. De boeren die dit woud beschermen worden ondersteund door het bedrijf, hierdoor hebben de boeren zekerheid van inkomsten en het bedrijf werkt aan een eerlijk product wat op een zuivere manier is gewonnen in de natuur. In het zuiden van Ghana bevinden deze wouden zich, het woud herbergt een unieke biodiversiteit. Ook voor de inkomsten van de vrouwen is dit een zeer interessant project, zij krijgen bovenop het loon nog een extra vergoeding.

biologische kokosolie

Waar kun je olie voor gebruiken?

Met biologische kokosolie kun je heel veel dingen doen, zo gebruikt de een het in de badkamer en de ander in de keuken. Kokosolie is zeer geschikt om in te bakken en braden. Vervang het voor roomboter in zoete gerechten of voor het maken van glazuur voor taarten en koekjes. Maar ook voor dagelijks gebruik op je boterham in plaats van boter is de olie ook zeer geschikt en lekker. Invetten van bakblikken en ovenschalen is ook mogelijk, zoals je ziet zijn er zeer veel dingen waarvoor je de olie kunt gebruiken. Niet alleen voor gebruik voor het lichaam, maar ook in de keuken voor een verfijnde smaak.