Het origineelste bedrijfsuitje: een workshop schermen

Het kiezen van een bedrijfsuitje kan een tijdrovende en zenuwslopende klus zijn. Vaak ben je met een grote groep mensen, wat betekent dat je te maken hebt met een heleboel verschillende meningen. De gangbare uitjes passeren standaard de revue. De één wil karten of bowlen, terwijl de ander liever stil zit en zich rond eet in een all-you-can-eat restaurant. Laat de standaard bedrijfsuitjes voor wat ze zijn en zoek niet verder. Wij hebben namelijk het origineelste en het leukste bedrijfsuitje voor jullie gevonden: een workshop schermen.  

Wat is schermen? 


Schermen is een vechtsport die je beoefent met een floret, een degen of een sabel. Het is een sierlijke, snelle en tactische sport, waarbij je je hele lichaam in de strijd gooit. Tijdens het duel, een tweestrijd, moet de schermer zijn of haar tegenstander proberen te slim af te zijn. Het is de bedoeling dat je je tegenstander raakt zonder zelf geraakt te worden. Het is daarentegen niet de intentie om iemand knock-out te slaan. Sterker nog, bij een workshop schermen is het de kunst om het wapen zo te beheersen dat je met kleine, snelle bewegingen je tegenstander kan raken.  

Wat doe je tijdens een schermworkshop? 


Tijdens de workshop schermen krijg je 1,5 uur de tijd om elkaar op een leuke en actieve manier te leren kennen. Tijdens de training ga je aan de slag met het ontwikkelen van je durf, handigheid, slimheid, snelheid, sportiviteit en sierlijkheid. De workshop begint met een klein beetje geschiedenis van de schermsport. Hierna worden de wapens geïntroduceerd. Direct daarna begint het spektakel. Dit alles wordt begeleid door een topschermer die jullie de kneepjes van het vak leert. 90 minuten later heb je opeens een hele andere kant van je collega’s, en hoogstwaarschijnlijk ook van jezelf. 

Doe de workshop in heel Nederland & België 


Of je nu een workshop schermen in Rotterdam, Groningen, Limburg, Luik of Antwerpen wil doen, schermen kan eigenlijk overal in Nederland en België. Jij kiest de stad en de organisatie kiest vervolgens een bijpassende locatie voor je uit. Zij doen er alles aan om een locatie te vinden die past bij het bedrijf. Je kan hierbij kiezen uit een viertal verschillende soorten locaties: 

  • Budget: schermzalen, dansscholen en sportscholen. 
  • Middenklasse: paviljoens, zaalverhuur, hotels en restaurants. 
  • Hogere segment: kathedralen, monumentale panden, kastelen en andere historische gebouwen. 
  • Buiten: parken, tuinen, stranden en sportvelden. 

Heb je zelf de perfecte locatie al gevonden, dan is dat ook geen probleem. Sterker nog, je krijgt zelfs €50,- korting op de totaalprijs. Kan je dat geld mooi besteden voor een borrel na afloop.  

Verschillende thema’s bij workshop schermen 


Wanneer je kiest voor een schermworkshop als bedrijfsuitje, kan je naast de activiteit zelf ook kiezen voor een hoger doel. Een zogenaamd thema. Denk hierbij aan een teambuildingsessie, een feest of een reflectietraining. Bij de workshop ga je elkaar strategisch te lijf, waardoor je ervan verzekerd bent dat je je teamgenoten beter leert kennen. Competitie verhoogt namelijk de persoonlijke inzet en motivatie van deelnemende personen. Op zoek naar een origineel bedrijfsuitje, kies dan voor een workshop schermen!