Goedkoper leven in grote steden

Momenteel rijzen de huizenprijzen de pan uit. Er was recentelijk een artikel op de NOS dat aangaf dat modaal verdieners niet meer in staat zijn een huis te kopen. Dit is vooral het geval in de grote steden zoals Utrecht, Amsterdam en andere steden in de randstad. Dit betekent dan ook dat het niet goedkoop is om in deze steden te wonen. Desondanks zijn dit wel de steden waar het meeste werk te vinden is en daarom willen veel mensen graag in deze steden wonen. Gelukkig zijn er veel manieren om goedkoper te leven. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal tips om goedkoop te kunnen leven in grote steden.

Vervoer

Wanneer je in een grote stad zoals Amsterdam of Utrecht woont heb je het grote voordeel dat de afstand naar je werk niet zo ver is. Daarnaast is het rijden van een auto in een grote stad alleen maar frustrerend. Je kunt dus gemakkelijk heel veel geld besparen op het openbaar vervoer. Een goede manier om dit te doen is om er niet voor te kiezen gebruik te maken van het openbaar vervoer maar te fietsen. Fietsen is gezond en het minimaliseert de kosten van vervoer naar nul. De enige investering die je hoeft te maken is het kopen van de fiets en zelfs daar kun je gemakkelijk geld besparen door simpelweg tweedehands fietsen Utrecht te kopen. Op deze manier bespaar je veel geld in de grote stad waar mensen buiten de stad zullen moeten investeren in een auto of veel treinkaartjes.

Investeren of huren

Wanneer je in een grote stad gaat wonen is het natuurlijk de vraag of je ervoor kiest een appartement te kopen of een appartement te huren. Momenteel zijn de prijzen in deze grote steden nog steeds aan het stijgen. Daarom kan het verstandig zijn om te investeren in een appartement. Op deze manier zul je over een aantal jaar dit appartement met winst kunnen verkopen. Op deze manier zul je veel geld kunnen verdienen en zal in een grote stad leven voordelig zijn. Maar tegelijkertijd is het natuurlijk voor vele jonge starters niet mogelijk om appartement te kopen. In dat geval is huren natuurlijk de beste optie.

Goedkoop uitgaan

Wanneer je in een grote stad woont zul je waarschijnlijk ook veel geld uitgeven aan een sociaal leven. Stappen en drankjes zijn niet goedkoop in deze steden. Desondanks kun je om geld te besparen er beter voor zorgen dat je goedkoop uitgaat. Zo kun je bijvoorbeeld beter gezellig wat drinken met vrienden bij iemand thuis dan uitgaan naar een dure club.