Een contract voor een auto shortlease afsluiten

  • by

Toen mijn twee dochters ineens aangaven dat ze heel graag op volleybal wilden, vond ik dat meteen een heel goed idee. Ze zouden dan lekker veel beweging hebben en natuurlijk was het goed om weer nieuwe vrienden en vriendinnen te maken. Ik was dan ook heel blij toen ze dolenthousiast van de eerste les terugkwamen. Na enige tijd werd het een hele hechte groep en omdat we allen dicht bij elkaar in de buurt woonden was dat ook goed te doen. Wij hebben namelijk één auto thuis en mijn man werkt vaak in de avonduren. Het zou dus niet mogelijk zijn geweest om de kinderen steeds met de auto te moeten brengen. Een hele tijd ging het dus prima op deze manier, totdat ze aangaven dat de competities moesten gaan spelen met het hele team. Op zich heel leuk, maar het vervelende van die competities is dat ze overal door het land plaatsvinden. Het was gelukkig maar een tijdelijke competitie van een aantal maanden, maar ik had echt geen auto om ze te brengen. Omdat het toch een carpool betreft, was het noodzakelijk dat ik iets ging regelen. Ik heb toen besloten om te kijken naar een leaseauto. Een auto shortlease welteverstaan, want na de competities had ik de auto natuurlijk niet meer nodig. Gelukkig was een shortlease geen enkel probleem en op die manier hebben wij toch ons steentje bij kunnen dragen aan de carpool. Gelukkig maar, want anders had ik al die moeders uit het dorp echt niet meer onder ogen durven komen.

Mogelijkheden voor auto shortlease

Omdat mijn lease auto met name was bedoeld om veel kinderen te vervoeren, was ruimte zeer gewenst. Ik ben eerst even rond gaan kijken naar de verschillende opties. Op een gegeven moment kwam ik erachter dat er heel veel te leasen is op het gebied van grote auto’s. We pasten er allemaal in en dat zegt wat met die tieners! Het is dus allemaal weer goed gekomen en na een korte tijd kon ik mijn leaseauto ook weer teruggeven.

Niet te duur

Een groot voordeel van dit soort leaseauto’s is natuurlijk ook dat de lease zelf helemaal niet duur is. In feite betaal je alleen voor de periode dat je de auto ook echt gebruikt. Dat is op de lange termijn heel voordelig. Je hoeft namelijk niet ineens veel meer geld neer te tellen voor een auto die je eigenlijk weinig gebruikt. Ik was dus heel tevreden met mijn shortlease!