Duurzame tuin bouwen

Duurzaamheid is een term dat steeds populairder wordt. We horen het heel vaak als we het hebben over duurzaam leven, werken, ondernemen en meer. Hier hebben we het over duurzaam leven en wat we hier als burgers aan kunnen doen. Soms voelen ons nog weleens hulpeloos als het gaat om duurzaamheid en zo fijn mogelijk met de natuur omgaan. Toch telt elke stap mee en kunnen we zelf ook veel mooie dingen creëren. Ben je van plan je tuin binnenkort te verbouwen of een tuin te bouwen? Ook dit kun je op een duurzame manier doen! Wij delen hieronder wat tips.

Wat is de huidige staat en wat kan je hier mee?

Voordat we allerlei spullen gaan aanschaffen en weggooien gaan we eerst kijken naar de huidige staat van de tuin. Wat voor onderdelen kunnen we, met wat aanpassingen, hergebruiken en wat voor onderdelen niet. Waarschijnlijk zijn er ook een hoop onderdelen die we nog kunnen gebruiken maar dit niet willen. Kijk dan in je omgeving of offline wat je met deze onderdelen kunt doen. Er zijn namelijk genoeg mensen die wel iets extra’s nodig hebben.

Kies voor duurzame onderdelen

Nu je weet wat je wel en niet houdt, kun je zoeken naar onderdelen die je nodig hebt. Dit kan allemaal op een duurzame manier namelijk door opzoek te gaan naar duurzame onderdelen. Hoe je dit doet? We zetten het op een rijtje:

  • Gebruik bij je verkapping duurzame onderdelen zoals rabatdelen;
  • Laat inheemse planten hun werk doen en kijk welke planten zich natuurlijk handhaven;
  • Probeer een onderhoudsarme tuin te bouwen. Hierbij kijk je naar hekken en schuren die je moet bouwen, maar ook naar de natuur in je tuin. Bouw je een hek? Kies hier natuurlijk voor duurzaam hout van bijvoorbeeld Red Cedar en kijk waar het hek het beste kan staan waar natuur niet in de weg staat en andersom ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *