De verschillende soorten speciaalbier

  • by
speciaalbier

Erg veel Nederlanders kunnen er enorm van genieten om een speciaal biertje op het terras te drinken. Speciaalbier is onder Nederlanders erg geliefd. Er zijn dan ook erg veel soorten te verkrijgen op de Nederlandse markt. Dit maakt het soms dan ook lastig om de juiste te vinden. 

Volle smaak

Wat is speciaalbier?

De betekenis van speciaalbier is onder de meeste wel bekend. Speciaal bier is namelijk bier met een extra smaakje. Speciaalbier werd al een lange tijd geproduceerd. Echter ontstond er in de jaren 80 pas echt markt voor. Zo werd het halverwege de jaren 80 grootschalig verkocht. De populariteit rondom speciaalbieren is sindsdien alleen maar toegenomen. 

Meer alcohol

Voor elke gelegenheid is er een speciaal biertje

Doordat de markt rondom speciaal bier flink gegroeid is, zijn er veel verschillende soorten speciaal bier te verkrijgen. Hierdoor is er voor elke situatie wel een speciaal bier te verkrijgen. Zo zie je dat er zomers andere speciaalbieren worden verkocht dan s winters. De keuze qua speciaalbier is erg smaak afhankelijk. Dit zorgt er dan ook voor dat niet iedereen van dezelfde soorten houdt. Wanneer je vrienden laat langskomen, is het verstandig om 2 of 3 verschillende speciaalbieren te kunnen aanbieden. Zo weet je zeker dat je voor iedereen wat lekkers hebt. Mocht je zelf nog niet weten wat van speciaalbier jij lekker vindt, dan kun je altijd een bierpakket kopen. Hierin zitten vaak meerdere speciaalbieren. Zo kun je gemakkelijk ontdekken wat jij lekker vindt.