De nadelen van e-sigaretten

  • by

E-sigaretten zijn tegenwoordig overal terug te vinden, maar niemand weet welke regels ervoor gelden. Hierdoor kan er nog wel eens verwarring optreden. Net als bij een gewone sigaret, valt de e-sigaret over de tabak- en rookwarenwet, waardoor je hem niet overal mag gebruiken. Bekijk daarom eerst goed waar de rookzones zijn, voordat je ermee aan de slag gaat. Daarnaast is de e-liquid ook schadelijk voor je gezondheid, doordat er nicotine in verwerkt zit. Tenzij je de nicotinevrije liquids aanschaft, zul je dus alsnog een van de giftige stoffen binnen krijgen.

Veel onderhoud nodig

Zoals veel elektrische apparaten hebben ook e-sigaretten een batterij die geen eeuwig leven heeft. Om de paar uur zul je deze op moeten laten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als je onderweg zijn. Je zou ook een grotere accu aan kunnen schaffen, waardoor je altijd genoeg stroom hebt. Echter is er ook veel onderhoud nodig. Om de zoveel tijd moeten er onderdelen vervangen worden en ook de e-liquids raken op een gegeven moment op. Houd hier rekening mee voordat je op reis gaat, zodat je onderweg niet eens over moet stappen op normale sigaretten.

Geen echte tabakssmaak

E-sigaretten hebben meer nadelen. Zo kun je er snel een droge mond van krijgen, doordat de speekselklieren niet worden geactiveerd zoals bij een normale sigaret. Daarnaast is de tabakssmaak van een e-liquid niet hetzelfde als die van een gewone sigaret. Hierdoor kan het in het begin erg wennen zijn om aan jouw vaporizer te zuigen. Daarbij komt ook dat het nooit echt hetzelfde gevoel zal gaan geven als een