De mooiste tijd van het jaar

  • by

De donkere dagen komen er weer aan. De tijd van gezellig met al je vrienden en familie genieten van eten, drinken en vooral gezelligheid. Waar de een kiest voor gezellig gourmetten, gaat de ander sjoelen. Iets wat veel families in overeenkomst hebben is de gezellige aankleding van je huis. Gezellige lichtjes, lampjes of kaarsen. Met zijn allen rondom de boom met op de radio de leukste kerstliedjes. 

Maak het gezellig in huis

Als het buiten koud en guur is, is het wel zo leuk om het binnenshuis nóg iets gezelliger te maken. Je kunt je huis aankleden met kaarsen, kerstdecoratie en natuurlijk de bekende kerstboom. Over de kerstboom gaan we in dit artikel iets dieper in. Kerstbomen bestaan er in allerlei verschillende vormen, kleuren en maten. Je kunt ervoor kiezen om een boom uit de natuur te halen of je kiest voor een neppe variant. Groot of klein en in iedere kleur; er is voor ieder wat wils. Heb je een kleinere woning? Dan kies je bijvoorbeeld voor een klein boompje voor op een kast, plank of voor op tafel. Er zijn veel verschillende manieren om je huis te versieren, kies wat bij jouw en je woning past.  

Voor- en nadelen

Welke kerstboom je ook kiest, alle varianten hebben zowel voor- als nadelen. Natuurlijk heeft iedereen zijn voorkeuren, maar om de volgende voor- en nadelen kun je niet heen. Uiteraard kun je kiezen voor een echte kerstboom. Een echte kerstboom heeft als voordeel onder andere zijn heerlijke geur. Zodra je de woonkamer binnenwandeld komt de geur van de dennen je neus binnen. Echter, zorgt een echte naaldboom voor een boel rommel. Je zult regelmatig moeten vegen of stogzuigen rondom de boom. Daarentegen hoeft dit niet wanneer je een kunstkerstboom koopt. Een kunstkerstboom heeft als voordeel dat je hem op zolder of in de schuur kunt bewaren, je hoeft dus niet ieder jaar een nieuwe kerstboom te kopen. Dit scheelt uiteraard in de portemonnee. Daarnaast hoef je de kerstboom niet achterin je auto te vervoeren. Ben jij gek van vrolijke kleuren? Een kunstkerstboom kun je in allerlei vrolijke kleuren en types kopen. Of je nu een ‘normale’ groene wil of toch liever een knalroze variant. Ook bestaat er bijvoorbeeld een kunstkerstboom met verlichting. Als je zo’n kerstboom aanschaft dan hoef je alleen nog maar de versiering in de boom te hangen. Dit scheelt geld en tijd.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *