Brandkleppen

pexels-pixabay-207353

FSS International kan dé uitkomst bieden voor het plaatsen van brandkleppen welke worden toegepast in ventilatiekanalen om zo de verspreiding van de brand en rook in een gebouw te voorkomen. Kijk op FSS International voor verdere informatie.

Hoe ontstaat een brand?

De brandkleppen van FSS International helpen bij het tegenhouden van brand en rook in het huis. De meeste branden ontstaan op de volgende manieren:

  • Stoken;
  • Roken;
  • Koken;
  • Elektra;
  • Blikseminslag;
  • Brandstichting;
  • Defect apparaat.

Stoken is de meest voorkomende oorzaak van een brand. Het is daarom van belang je schoorsteen vaak te vegen aangezien 40% van de schoorsteenbranden het gevolg zijn van een slecht onderhouden schoorsteen.

Naast een verhoogde kans op een schoorsteenbrand krijg je ook te maken met een koolmonoxidevergiftiging wanneer je je schoorsteen niet regelmatig veegt. Zorg daarom ook dat dit regelmatig gebeurt.

Hoe maak je je woning brandveilig?

Naast het aanschaffen en installeren van een brandwerend ventilatierooster of brandklep zijn er nog meer manieren om je woning zo brandveilig mogelijk te maken. Zorg dat kinderen nooit in de buurt komen van lucifers of aanstekers. Ook het hebben van een brandblusser kan van pas komen.

Wat zijn brandkleppen?

Brandkleppen bestaan uit een stalen behuizing met daarbinnen meerdere bewegende kleppen. Deze kleppen zijn gemaakt van materiaal welke brandwerend is. Brandkleppen worden ingezet om het ventilatiekanaal van de brandscheiding af te sluiten en zo de verspreiding van brand en rook via het kanalennet te weerhouden.

FSS International biedt allerlei soorten brandkleppen aan: van ronde en rechthoekige brandkleppen tot grote en kleine luchtkanalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *