Alles over Linkbuilding voor SEO

linkbuilding voor seo

Ik neem aan dat je al wat weet over SEO, anders was je denk ik niet op deze pagina terecht gekomen. In dit artikel ga ik je meer vertellen over linkbuilding voor SEO. Wat is linkbuilding precies? Waarom zou je het willen gebruiken? Waar moet je opletten? En waarom is het belangrijk binnen een goede SEO strategie. Voor veel SEO specialisten is linkbuilding een onmisbare schakel binnen hun strategie.

Wat is linkbuilding

Je hebt interne en externe linkbuilding. Interne links worden meestal verwerkt binnen andere pagina’s van jouw website, denk bijvoorbeeld aan een verwijzing naar een andere dienst op jouw website. We spreken van een externe link wanneer jouw website, of die van iemand anders, verwijst naar een pagina buiten het eigen domein. Het kunnen gehele links zijn, maar ook links die worden gekoppeld aan bijvoorbeeld een zoekwoord. Dit noemen we ook wel hyperlinks.

Een voorbeeld van linkbuilding

Stel jouw bedrijf verkoopt een fiets met een innoverende techniek, wanneer mensen daar dan artikelen over gaan schrijven, en binnen dat artikel een link plaatsen naar jouw website, dan valt dit onder linkbuilding. Wanneer veel mensen dit gaan doen, dan ziet het algoritme van Google dat jouw website schijnbaar erg populair is. Dit kan dus resulteren in een hogere ranking binnen Google, wanneer mensen bijvoorbeeld het zoekwoord nieuwe fiets gebruiken.

linkbuilding voor seo

Waarom past het binnen een goede SEO strategie

Linkbuilding was al een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie in het pre-Google-tijdperk. Zoekmachines zoals Google, tellen bijvoorbeeld het aantal links die verwijzen naar bijvoorbeeld jouw website. Links koppelen aan zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden binnen zoekmachines, is gewoon een hele slimme tactiek om het algoritme te triggeren. Hoe meer verwijzingen naar jouw website, hoe sneller zoekmachines denken dat jouw website relevante informatie bevat.

Waar moet je opletten

Ga niet massaal links van jouw website plaatsen als reactie, onder bijvoorbeeld blog artikelen van anderen. Zoekmachines kunnen dit als spam gaan zien. Daarnaast is het ook gewoon heel belangrijk hoe de content op jouw website in elkaar steekt. Je zou bijvoorbeeld kunnen afspreken met partners om verwijzingen naar elkaar te plaatsen, op elkaars website. Gebruik binnen een artikel maximaal 2 keer een link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *